Honlapkészítés, Webdesign, Facebook marketing specialista | Designabc

Kérdések, amik előfordulhatnak

Tudás átólzéig

Hogyan válassz jó domaint?
A domain választás a weboldalad további élete szempontjából lényeges szempont. Fogadd meg 10 frappáns tanácsunk, hogy ne legyen probléma!
 • Meg tudják majd jegyezni?
  Válassz olyan domain nevet, amit könnyen megjegyeznek a leendő látogatóid. Ha a domain igénylésnél 5 perc alatt elfelejted még te is, hogy mit szeretnél - inkább válassz mást. Ne feledd: a domainhez e-mailcímek is járnak. Ha ügyfeleid nem tudják megjegyezni a domained, akkor az e-mailcímed sem tudják majd.
 • Itt a rövidebb előnyösebb
  Csak akkor válassz 10 karakternél hosszabb domaint, ha ez különösen indokolt. A mozaikszavakat inkább hagyd, nem sikeresek.
 • Ha foglalt, ragozzuk tovább!
  Ha foglalt a választandó domain, próbáljuk meg a ragozott változatát, hátha az még nem foglalt. Pl. az olvasas.hu helyett az olvass.hu ugyanolyan hatékony lehet.
 • Összetéveszthető? Figyelj a hangzásra!
  Ha olyan domaint regisztrálsz, amit máshogy kell írni, mint ahogy mondod, figyelj rá, hogy lehetőleg a fonetikusan írt verziója is a te oldaladra mutasson. Pl. a click.com és a klikk.com is hozzád vezessen el. Ha nem figyelsz erre, a konkurenciád elveheti és ezzel elveszi a potenciális látogatóidat is.
 • Óvatosan a kötőjellel!
  Kötőjelet maximum kényszerből használjunk, inkább az egybeírt verzóval próbálkozzunk, így nem kell élőszóban elmagyarázni, hogy hol van a kötőjel a weboldal címében.
 • Pont .hu, vagy mi?
  Figyeljünk oda, hogy milyen végződést használunk! Zavaró lehet, ha ugyanarra a domainre, de más végződéssel használva más-más oldalakra jutunk el. Ha magyar ügyfeleket szeretnél kiszolgálni, elsősorban .hu végződést használj! A nemzetközi .com, .net oldalakat pedig akkor használj, ha külföldi látogatókra is számítasz.
 • Halászd el a konkurencia elől!
  Alapvetően a domain-halászat 2 táborra oszlik. Aki befektetési céllal veszi, illetve aki a konkurencia elöl gyűjti be. Pl. ha valaki minden a tevékenységre utaló domaint lefoglal, pl. a kertépítésre vonatkozólag, az nagyjából uralja a szót és a keresőkben is előnyösebb helyről startol - persze nincs minden veszve, ha nálad nem így van!
 • Inkább ékezet nélkül!
  Kijelenthetjük, hogy az ékezetes domainek nagy csinnadrattával való betörése nem következett be és valószínű nem is fog. Ugyanis nehézkes. Mindenki hozzászokott már az ékezet nélküli domainhez, az ékezetes csak zavaró tényező. De tényleg: mi van akkor, ha Te éppen külföldi látogatókat is szeretnél az oldaladra invitálni? Hogyan fogja beírni egy amerikai, egy japán, vagy egy francia? Sehogy! A billentyűzetén ugyanis nincsenek meg a magyar ékezetes karakterek!
 • Bejegyzett márkanevet ne foglalj!
  Alapszabály: bejegyzett márkanevet még akkor se foglalj, ha ügyeskedni akarsz vele. Az esetek legritkább százalékában kapsz igazat egy brand ellenében, s akkor is csak úgy, ha a foglalt domained és a tevékenységed egy egységet képez.
 • Csak akkor vásárolj másoktól, ha neked megéri!
  Domain nevet vásárolni általában nem üzlet. A jól hangzó domaineket ugyanis pont azért adják el, mert ezzel jól lehet keresni. Ilyen domaineket csak akkor vegyél meg, ha hosszútávon jól jársz vele, irreális árat ne adj érte! Még a nagy márkák se mindig szerzik meg a tulajdonostól a drágán adott domain nevet. Gondolj csak a magyar Music TV-re!
Mi az ördög lehet az a CMS, és mire jó?
A CMS segítségével úgy frissítheted és szerkesztheted a tartalmat a honlapodon, hogy sem időhöz, sem helyhez nem vagy kötve.

A CMS egy angol nyelvű rövidítés (Content Management System), ami tartalomkezelő rendszert jelent. De mit jelent mindez Neked? A kényelmet, az idő megtakarítást, a függetlenséget. A nagy szavak mögött konkrét eredmények állnak. A CMS segítségével úgy frissítheted és szerkesztheted a tartalmat a honlapodon, hogy sem időhöz, sem helyhez nem vagy kötve. Bármikor és bárhonnan kezelheted weboldalad tartalmát, speciális programozói tudás nélkül. Olyan feladatokat tudsz a honlapodon elvégezni, amelyhez régebben egy hosszadalmas külön rituálé volt. Most mindez lerövidült, az frissítés, törlés, szerkesztés egyszerűen és gyorsan elvégezhető.

Külön előny a CMS-nek, hogy fejleszthető, azaz, ha új funkciót szeretnél a honlapodon elvégezni, nem kell az egész honlapodat újra programozni. Például: a hírek mellé szavazást is szeretnél, ahol hetente újabb kérdéseket teszel fel a látogatóidnak.

Milyen előnye van ennek a CMS rendszernek?

Az, hogy egyedi. Olyan alap funkciókkal láttuk el a CMS rendszert, amely hasznos számodra. Viszont ahelyett, hogy egy kabátot húznánk minden ügyfelünkre, egyedileg mérjük fel az igényeket. Így csak azért fizetsz, amit valóban használni is fogsz. Ha használod, akkor pedig a munkádat fogja megkönnyíteni. A honlapod frissítésére fordított időt pedig lerövidíti.

Mit nyersz a CMS rendszerrel?

 • tartalom gyors hozzáadása
 • tartalmi elemek gyors módosítása - pár klikkelés és kész
 • új menüpontok felvétele szabadon
 • video hozzáadása a weboldaladhoz
 • galéria egyszerű töltése fényképekkel a honlapodra
 • szabad CMS rendszer szerkesztési felület
 • jelszóval védett tartalomkezelő rendszer
 • később is fejleszthető felépítésű CMS rendszer
 • kézreálló tartalomkezelő felület

A Te honlapod alkalmas rá?

CloseContact